Help & Contact

Gebruikershandleiding
Heeft u een vraag over een van de functionaliteiten van de kennisbank Inkoop en Aanbesteding? Of bent u benieuwd wat de kennisbank u nog te bieden heeft? Bekijk dan de handleiding.

Inhoudelijke vraag? Stel deze aan onze redactie
Wij streven ernaar om deze kennisbank zo goed mogelijk aan te passen aan uw wensen. Uw inhoudelijke vragen en/of opmerkingen zijn bijzonder welkom. U kunt hierover contact opnemen met onze redactie.

Wachtwoord vergeten?
Uw wachtwoord opvragen gaat heel eenvoudig door te klikken op de knop 'inloggen' rechtsboven. Onder de gebruikersnaam en wachtwoord ziet u de link 'wachtwoord vergeten'. Vul uw emailadres in om een nieuw wachtwoord te ontvangen per mail.

Vragen? Neem contact op met onze servicedesk
Voor vragen over o.a. inloggen, facturatie of abonnementen, mailt u naar onze servicedesk.

De kennisbank op proef?
De informatie op de kennisbank Inkoop en Aanbesteding is alleen toegankelijk voor abonnees. Wilt u meer informatie over de kennisbank, een vrijblijvende productdemonstratie of een proefabonnement? Neemt u dan contact op via 070 - 378 98 80 of stuur een e-mail.

Europese Commissie vraagt lidstaten opdracht te gunnen aan groene bedrijven

10-10-2017

De Europese Commissie roept EU-landen op bij overheidsopdrachten niet alleen naar de beste prijs te kijken.

Dergelijke opdrachten zouden door overheden aan groene, innovatieve en sociale bedrijven gegund moeten worden.  

Van bushokje, school tot ziekenhuis, ''het zijn dingen waar elke burger in het leven mee te maken heeft", stelt vicevoorzitter Jyrki Katainen dinsdag.

In Straatsburg gaf de Fin een voorbeeld van hoe dat kan: ''Het Nederlandse leger had een inschrijving op uniformen. Een van de eisen was dat ze van gerecycled materiaal moesten zijn. Deze opdracht draagt zo bij aan de kringloopeconomie."

De lidstaten zouden het ook voor bedrijven makkelijker moeten maken om opdrachten te vinden, onder meer door alle procedures te digitaliseren.

Zelf gaat de commissie een dienst oprichten waar bedrijven terechtkunnen met praktische en juridische vragen over projecten met een waarde boven 250 miljoen euro.

Voor hele grote projecten van meer dan 500 miljoen euro kan de commissie op verzoek het volledige plan doorlichten.

Bron: Nu.nl

Terug