Help & Contact

Gebruikershandleiding
Heeft u een vraag over een van de functionaliteiten van de kennisbank Inkoop en Aanbesteding? Of bent u benieuwd wat de kennisbank u nog te bieden heeft? Bekijk dan de handleiding.

Inhoudelijke vraag? Stel deze aan onze redactie
Wij streven ernaar om deze kennisbank zo goed mogelijk aan te passen aan uw wensen. Uw inhoudelijke vragen en/of opmerkingen zijn bijzonder welkom. U kunt hierover contact opnemen met onze redactie.

Wachtwoord vergeten?
Uw wachtwoord opvragen gaat heel eenvoudig door te klikken op de knop 'inloggen' rechtsboven. Onder de gebruikersnaam en wachtwoord ziet u de link 'wachtwoord vergeten'. Vul uw emailadres in om een nieuw wachtwoord te ontvangen per mail.

Vragen? Neem contact op met onze servicedesk
Voor vragen over o.a. inloggen, facturatie of abonnementen, mailt u naar onze servicedesk.

De kennisbank op proef?
De informatie op de kennisbank Inkoop en Aanbesteding is alleen toegankelijk voor abonnees. Wilt u meer informatie over de kennisbank, een vrijblijvende productdemonstratie of een proefabonnement? Neemt u dan contact op via 070 - 378 98 80 of stuur een e-mail.

Week 40 | Jurisprudentie- overzicht

2-10-2017

Hieronder treft u een selectie van interessante uitspraken aan, voorzien van een handige samenvatting.

Ingrijpen in reeds gesloten overeenkomst
ECLI:NL:RBDHA:2017:10450 
In een aanbestedingsprocedure georganiseerd door de staat hebben Sita en Krinkels ingeschreven, waarbij Krinkels de laagste prijs heeft geboden. De opdracht is aan Krinkels verstrekt, waarop Sita een vordering instelt.

Sita stelt dat zij ontvankelijk is, ondanks het feit dat zij dit kort geding aanhangig heeft gemaakt na het verstrijken van de rechtsbeschermingstermijn. 

Geschiktheidseisen, onjuiste beoordeling, gebreken en Grossman-verweer
ECLI:NL:RBROT:2017:6842 
In een aanbestedingsprocedure is Gemeente Rotterdam voornemens de opdracht aan Trevvel te gunnen. RMC heeft, als verliezende inschrijver, onder meer gevorderd de gunningsbeslissing in te trekken en heeft een reeks van gronden aan haar vorderingen ten grondslag gelegd.

Speciale-sector bedrijf: beroep op 3.25 Aw
ECLI:NL:RBOBR:2017:4945 
Cure is een gemeenschappelijke regeling, waarin verschillende gemeenten zijn verenigd. Cure is 100% eigendom van deze gemeenten. In 2016 is Cure een samenwerking aangegaan met DONG en ten behoeve van de door hen gewenste samenwerking hebben Cure en DONG een Joint Venture opgericht. Vervolgens heeft Cure haar voornemen tot het sluiten van een "Waste Treatment Agreement" ("WTA") met de Joint Venture aangekondigd.

Terug