Help & Contact

Gebruikershandleiding
Heeft u een vraag over een van de functionaliteiten van de kennisbank Inkoop en Aanbesteding? Of bent u benieuwd wat de kennisbank u nog te bieden heeft? Bekijk dan de handleiding.

Inhoudelijke vraag? Stel deze aan onze redactie
Wij streven ernaar om deze kennisbank zo goed mogelijk aan te passen aan uw wensen. Uw inhoudelijke vragen en/of opmerkingen zijn bijzonder welkom. U kunt hierover contact opnemen met onze redactie.

Wachtwoord vergeten?
Uw wachtwoord opvragen gaat heel eenvoudig door te klikken op de knop 'inloggen' rechtsboven. Onder de gebruikersnaam en wachtwoord ziet u de link 'wachtwoord vergeten'. Vul uw emailadres in om een nieuw wachtwoord te ontvangen per mail.

Vragen? Neem contact op met onze servicedesk
Voor vragen over o.a. inloggen, facturatie of abonnementen, mailt u naar onze servicedesk.

De kennisbank op proef?
De informatie op de kennisbank Inkoop en Aanbesteding is alleen toegankelijk voor abonnees. Wilt u meer informatie over de kennisbank, een vrijblijvende productdemonstratie of een proefabonnement? Neemt u dan contact op via 070 - 378 98 80 of stuur een e-mail.

Per april 2019 verplichting e-factureren

19-9-2017

Overheidsorganisaties en alle andere aanbestedende diensten zijn per april 2019 verplicht e-facturen te kunnen ontvangen en verwerken. Deze verplichting vloeit voort uit de wijziging van de Aanbestedingswet 2012. Dit voorstel wordt naar verwachting dit najaar behandeld door de Tweede Kamer.

De ingang van de verplichting is enigszins vertraagd. Eerder werd eind 2018 als ingangsdatum van de verplichting gehanteerd. De publicatiedatum van de Europese (e-facturatie) norm is leidend bij de aanpassing van de ingangsdatum.

Lees het Voorstel tot wijziging Aanbestedingswet 2012.

Terug