Help & Contact

Gebruikershandleiding
Heeft u een vraag over een van de functionaliteiten van de kennisbank Inkoop en Aanbesteding? Of bent u benieuwd wat de kennisbank u nog te bieden heeft? Bekijk dan de handleiding.

Inhoudelijke vraag? Stel deze aan onze redactie
Wij streven ernaar om deze kennisbank zo goed mogelijk aan te passen aan uw wensen. Uw inhoudelijke vragen en/of opmerkingen zijn bijzonder welkom. U kunt hierover contact opnemen met onze redactie.

Wachtwoord vergeten?
Uw wachtwoord opvragen gaat heel eenvoudig door te klikken op de knop 'inloggen' rechtsboven. Onder de gebruikersnaam en wachtwoord ziet u de link 'wachtwoord vergeten'. Vul uw emailadres in om een nieuw wachtwoord te ontvangen per mail.

Vragen? Neem contact op met onze servicedesk
Voor vragen over o.a. inloggen, facturatie of abonnementen, mailt u naar onze servicedesk.

De kennisbank op proef?
De informatie op de kennisbank Inkoop en Aanbesteding is alleen toegankelijk voor abonnees. Wilt u meer informatie over de kennisbank, een vrijblijvende productdemonstratie of een proefabonnement? Neemt u dan contact op via 070 - 378 98 80 of stuur een e-mail.

 

Gebruikershandleiding

A A
sluiten

Inloggen

Laatste update 19 juli 2013

Om gebruik te kunnen maken van alle informatie in de kennisbank heeft u een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig. Deze ontvangt u automatisch per e-mail nadat u een (proef)abonnement heeft afgesloten.

Inloggen kan via het inlogscherm op de homepage of in de kennisbank.
Op beide pagina’s staat rechtsboven het inlogscherm.

Wachtwoord vergeten?

Vraag een nieuw wachtwoord aan via de link bij het inlogscherm.  

De homepage

Laatste update 27 maart 2013

De homepage is uw startpagina voor oriëntatie binnen de kennisbank. Op de homepage vindt u alle relevante onderwerpen terug. De belangrijkste onderwerpen, zoals artikelsgewijs commentaar, wet- en regelgeving en jurisprudentie, staan geclusterd in aparte tabbladen.

Wanneer u klikt op één van de onderdelen van de hoofdnavigatie dan verschijnt het menu met meer bijbehorende onderwerpen.

Snel bij de juiste informatie

Laatste update 27 maart 2013

Bent u niet op zoek naar een specifiek artikel of wet maar juist naar alle informatie over een bepaald onderwerp? Check dan de onderwerpenlijst op de homepage. Wanneer u een bepaald thema heeft gekozen wordt u geleid naar een pagina waar alle informatie over dit onderwerp overzichtelijk bij elkaar staat.

Onderwerpenlijst

Laatste update 19 juli 2013

Bent u niet op zoek naar een specifiek artikel of wet maar juist naar alle informatie over een bepaald onderwerp? Check dan de onderwerpenlijst op de homepage. Wanneer u een bepaald thema heeft gekozen wordt u geleid naar een pagina waar alle informatie over dit onderwerp overzichtelijk bij elkaar staat.

Sneller werken

Laatste update 27 maart 2013

Op de homepage vindt u handige en praktijkgerichte tools die u helpen bij uw dagelijkse werkzaamheden. Zoals stappenplannen, tabellen of modellen.

Zoekmachine

Laatste update 11 september 2015

Zoeken in de kennisbank is heel eenvoudig. Met behulp van het zoekscherm bovenaan op de pagina kunt u zoeken in de gehele kennisbank of in onderdelen van de kennisbank.

De zoekresultaten kunt u vervolgens aan de linkerkant van het scherm verder verfijnen. Bijvoorbeeld op contenttype (zoals artikelsgewijs commentaar of modellen) of wet- en regelgeving (zoals wet of besluit).
 

Zoektips

Zoektermen tussen aanhalingstekens
U kunt uw zoektermen plaatsen tussen aanhalingstekens dan wordt gezocht op die exacte woordcombinatie.

Zoeken met een sterretje *
Wanneer u aan een zoekwoord een * toevoegt, worden niet enkel zoekresultaten gevonden op dat betreffende zoekwoord, maar ook op woorden waar de zoekterm gedeeltelijk in voorkomt, bijvoorbeeld: regel*
Nu worden ook zoekresultaten gevonden met de zoekwoorden regelgeving, regeldruk, regels.

Suggesties
Wanneer u de eerste letters ingetypt hebt, dan doet de zoekmachine een aantal suggesties. Deze kunt u aanklikken of u kunt uw eigen zoekterm volledig intikken. Door op de Enter-toets te drukken verschijnen de zoekresultaten.

Aantal zoektermen
Heeft u veel zoektermen in de zoekbalk gezet? Probeer dan een zoekterm met maximaal 3 woorden.

Filteren
Naast invoeren van een zoekwoord kunt u de zoekresultaten filteren op categorie. Als u bijvoorbeeld kiest voor het onderwerp ‘parkeerbelasting’ krijgt u alle uitspraken over dit onderwerp te zien.

Sorteren
U kunt de zoekresultaten sorteren. Naast het aantal gevonden resultaten kunt u sorteren op relevantie of datum.

Zoeken op de gehele pagina
U kunt zoeken op de hele pagina, daarvoor gebruikt u de F3 toets. Ook kunt u de toetscombinatie Control +F gebruiken.

Gerelateerde informatie

Laatste update 27 maart 2013

Op diverse plekken in de kennisbank zijn koppelingen gemaakt naar andere relevante informatie in de kennisbank. Deze informatie onder de kop ‘Gerelateerde informatie’.

Jurisprudentie in deze kennisbank

Laatste update 19 juli 2013

In de kennisbank staat alle jurisprudentie bij elkaar in het tabblad Jurisprudentie. Via dit tabblad kunt u ook specifiek zoeken binnen dit onderwerp.

Verfijnen van zoekresultaten in jurisprudentie

Laatste update 19 juli 2013

Krijgt u veel zoekresultaten na het zoeken in de jurisprudentie? Gebruik dan de filters aan de linkerkant om de uitkomsten te verfijnen.

ECLI of zaaknummer
European Case Law Identifier (ECLI) bestaat uit een combinatie van een landcode, een instantiecode, een jaartal en een nummer. Wanneer u dit nummer kent is dit de eenvoudigste manier om een uitspraak te zoeken.
Alle uitspraken krijgen een zaaknummer toebedeeld. Let op dat het zaaknummer exact overeenkomt met hetgeen in de uitspraak staat.
 

Notities

Laatste update 19 juli 2013

Met de notitiefunctie voegt u informatie toe aan pagina’s in de kennisbank. Bijvoorbeeld een toevoeging op een artikel. Het tekstveld voor deze notities staat onderaan de pagina. Klik op ‘notitie toevoegen’ om de notitie te bewaren.

Wilt u een overzicht van alle gemaakte notities? Bovenin het scherm, bij de uitlogfunctie, vindt u een link naar Mijn notities. Al uw notities worden hier overzichtelijk onder elkaar op één pagina getoond. Bij updates van de kennisbank blijven de door u toegevoegde notities altijd behouden.  

Printen

Laatste update 27 maart 2013

Alle teksten in de kennisbank Inkoop en Aanbesteding kunt u in een printvriendelijke versie afdrukken door op het pinten icoon te klikken. U kunt kiezen om het hele hoofdstuk te printen of alleen om pagina te printen waarop u zich bevindt.

Mailen

Laatste update 27 maart 2013

Wilt u informatie uit de kennisbank mailen naar een collega?
Gebruik dan het mail-icoon om de brochure, wettekst of andere informatie per mail door te sturen.